LISTA SUBIECTE      SUBIECT NOU

SUBIECT: sunteti niste idioti!! corect d.p.d.v gramatical, se scrie iisus cu 2 de i!!!! si de asemenea cu litera mare, dar aparent site - ul acesta nu - ti permite nici acest lucru. scris cu un singur i, isus, inseamna de fapt asinadica magar. aparent, catolicii si protestantii au inceput sa foloseasca numele de isus cu un singur i, iar motivul mi se pare lesne de inteles si anume, sunt prosti....uitati - va la americani...

DATA / AUTORRASPUNSURI
2009-11-26 - ID:4337
anatolie18@gmail.com
Daca in unele traduceri ale bibliei s - a folosit Iisus, sau in altele Isus, nu este nimic gresit, pentru ca in originar greaca este Insou , si pentru autorul intrebarii date cred ca trebuie mai intii sa te informezi si apoi sa critici sau sa te dai cu parerea, toti cei care nu vor sa se supuna VOII LUI DUMNEZEU cauta motive ca sa nu creada scriptura, ajungind pina acolo ca Il critica si pe Domnul Isus sau Jizas sau Iisus etc. in ce limba vrei, Domnul sa te binecuvinteze. Dar cei Cel cauta pe Domnul din toata inima lor, Isus li se descopera, si ei se supun sub autoritatea Cuvintului Lui Dumnezeu prin ascultare.
2010-01-01 - ID:4353
alexx_nike90@yiahoo.com
stai linistit frate ca nui imprortant asta important e ca acela care zici tu ca se scrie cu doi de ii nu mai e mult si va veni. Domnul sa ati deschida ochii sa vezi clar si lamurit planul lui
2010-01-25 - ID:4355
ioanprocovanu@yahoo.com
In aceasta chestiune este doar o ceva legat de L Romana,de transliterare din cate stiu. Nu trebuie sa facem atata caz ,sau mai rau sa jignim. Unde se vede blindetea noastra de crestini? Si in alta ordine stiu ca pana la sfarsitul sec al 19 si in Biserica Ortodoxa Isus se scria cu un singurI.Apoi in manualele de azi scolare,inscrierele evreesti,musulmane la fel
2010-07-07 - ID:4376
sorano20@yahoo.es
Tu ai studiat textul original de spui ca este gresit gramatical ?? Trebuie amintit faptul c limba greac a Noului Testament, numita i greaca koine, nu mai are aproape nimic n comun cu limba greac moderna. Spunea cineva c dac s - ar scula Homer din mormnt i ar auzi greaca de azi, nici nu i - ar da seama c e greac. Mai mult de att, un lucru destul de evident, pe care l - a vzut fiecare mai ales iarna la colindeeste c limba greac moderna foloseste n loc de b, pe v, si in loc de e, pe i. Exemple Betleem greaca veche Viflaim greaca noua ngerul Gabriel Gavriil etc. Hilar e faptul c dup aceast regul incorect, dac oile din Betleem strig Beee 946951951951, atunci dup traducerea modern ar striga Viii! Or noi tim c animalele au acelasi limbaj peste tot. n aceast situaie IeshuaIesus921951963965962 greaca veche devine Iisus921953963965962greaca modern, dar care nu poate ramne n aceast form, pentru c limba romn nu permite staionarea a doua vocale unite, dect n cazul cuvintelor compuse oridecteori se ntalnesc dou vocale, ele se contopesc. Astfel c cei doi i de la Iisus se transform automat ntr - un singur i lung Isus. Noul Dicionar Explicativ al limbii Romane a eliminat i un o din cuvntul prooroc, ct i unul din i - ul de la Iisus HristosCristos, adaptnd n acest fel aceste cuvintedenumiri limbii romne moderne. Spiritul limbii romne este stabilit de regula cum se aude, aa se scrie cum se scrie aa se citete. Limba romn este o limb cu transcriere fonetic. Astfel c atunci cnd rosteti Isus, indiferent dac are un i sau doi i, se aude un singur i. n acest caz regula cere ca n scriere s fie numai ceea ce se aude un singur i. Referitor la HristosCristos, litera greceasc corespunztoare sunetului h este Chi. n cazul lui h avem iari o problem de pronuniee mai uor n romnete s pronuni cu c decat cu h, care este o liter guturala fricativ. De fapt n mod normal Hristos s - ar fi scris Xristos, X fiind Chi httpen.wiktionary.orgwiki 935961953963964972962. n concluzie, chiar dac nu am pretenia c am atins toat problematica, consider c forma cea mai corect, dar nu neaprat obligatorie, tinnd cont strict de limba romna, este Isus Cristos. Slvit s fie Numele Lui! Si pentru cine mai are rabdare pentru informatii si mai detaliate httppatratosu.wordpress.com20070530oile - care - fac - vi - vi Va place sa va folositi de tot feluri de chitibusuri numai ca sa fiti impotriva noastra fara sa fiti sinceri cu voi insiva.
RASPUNDE AICI LA ACEST SUBIECT

PAGINA ANTERIOARA